Пожар под голям лондонски железопътен възел предизвика хаос в пътуването тази сутрин в британската столица, съобщиха местните медии.

Огънят е избухнал под линиите в близост до гара Лондон Бридж и е принудил влаковете, пътуващи към и от натоварения възел, да спрат движението си.

Кадри, публикувани в социалните мрежи, показват мащабна реакция на службите за спешна помощ в района на Саутуърк и гъст стълб дим, който се издига над столицата.

Пожарът е избухнал в сграда с арка на улица Юниън, непосредствено под голямото железопътно кръстовище.

Линиите, обслужващи южната част на столицата, са напълно блокирани и може да не работят часове наред.

От "Транспорт за Лондон" предупредиха за сериозни закъснения и заявиха, че влаковете няма да обслужват гарите между Грийн Парк и Канари Уорф.

Говорител на лондонската противопожарна служба заяви: "Шест пожарни коли и около 40 пожарникари са били повикани на пожар на улица Юниън.

Командирът на участъка Уейн Джонсън, който е на мястото на инцидента, заяви: "Пожарът предизвиква силен дим и на живеещите или работещите в района се препоръчва да държат прозорците и вратите си затворени. Засегнати са влаковете от и за Лондон Бридж, а няколко сгради са евакуирани".

Говорител на Британската транспортна полиция заяви: "Гара Саутуърк е затворена, а на улиците Америка и Грейт Съфолк е разположен полицейски кордон.