Българският журналист Георги Тошев и операторът му са избегнали за броени часове терористичната атака срещу луксозния комплекс от хотел и офиси в кенийската столица Найроб. Това съобщи самият Тошев.

Най-малко 15 души бяха убити при кървавия атентат с кола бомба, а отговорност пое сомалийската ислямистка групировка "Аш Шабаб". Сред жертвите са британец и американец.

"Бяхме в Найроби часове преди да се случи кървавия атентат. Изпуснахме един самолет и бяхме решили да отседнем в същия този комплекс, ако няма друг самолет. Този хотел е в центъра на града и е известен с това, че там има условия да се чувстват добре чуждестранни гости. Има паника, която властите всячески се опитват да овладеят", разказа пред Дарик Тошев.

По-рано той написа в личния си профил във Фейсбук:

"Терорът е смърт!

Без значение къде, как и от кого е проведен (бял полски фашизиран католик или чернокож фанатик ислямист)!

За два дни се убедихме, че терорът може да се случи на сцената на благотворително събитие пред хиляди зрители в голям полски град или на публично място (луксозен хотел) в Найроби, столицата на Кения.

Терорът е публичен, защото цели да всява страх!

Терорът е безпомощност!

Смърт на терора!

Не се страхувайте!

Срещу терора да противопоставим разума!

Респектиран съм от хората в Кения! От реакциите на публичните личности - политици, спортисти, професори, артисти ...Категоричността, с която реагират на злото".