Прогнозите са за силни дъждове и гръмотевични бури първоначално на остров Крит, Южните Циклади, Додеканезите, Северните Споради, о. Евбея, източната част на континентална Гърция, а по късно - и по островите в източно Егейско море. В събота лошо време се очаква само по островите в северната и източната част на Егейско море и на Додеканезите, предаде БНР.
Времето в Истанбул днес вече е ясно и слънчево. Всички пътища са разчистени. Движението по магистралите е възстановено. Разчистени са задръстванията в региона на Икителли, където имаше много поражения, съобщиха от истанбулската голяма община.
В следобедните часове отново се очаква дъжд. Очаква се валежите да започнат първо в егейския регион, Измир, Анталия, Манавгат, морските курорти, а по-късно през деня и в Истанбуле. В одринския регион също се очакват валежи. Утре през целия ден се очаква дъждовно време в Истанбул, а също и в цяла Турция.
Според синоптици новата дъждовна вълна няма да е със сила както от предишните дни, но понеже нивото на реките е много високо и има много ерозии, зне е изключено отново да се стигне до наводнения. От кризисния щаб в Истанбул предупредиха гражданите да бъдат предпазливи, да не излизат с колите, да ги паркират на безопасни места и да ползват градския транспорт. Междувременно, в региона на Кония станаха две земетресения от снощи,с магнитуд 4.5 и 4.7 по Рихтер, но не се съобщава за щети. Трусът е предизвикал голяма паника, някои хора са се наранили, докато скачали от прозорците и балконите.