През есента и зимата по всяка вероятност ще се наложи поставянето на четвърта доза от ваксината срещу Covid-19, както и ваксинацията срещу грип за всички граждани. Това обяви заместник-министърът на здравеопазването Мина Гага, цитирана от гръцката телевизия "Антена" и БТА.

Тогава ще бъде обсъдена и необходимостта от въвеждането на нови мерки.

През миналата седмица експертната комисия към здравното министерство предложи, а правителството прие разхлабване на мерките срещу разпространение на Covid-19. От 1 май не е необходимо представянето на здравен сертификат за ваксинация и преболедуване за посещаване на закрити помещения и при влизане на територията на страната.

Решено беше поне до края на май да остане задължително носенето на маски в закрити помещения.

При връщането си утре в училище след Великденската ваканция учениците ще трябва да носят маски в затворени и открити помещения, където има струпване на хора.

Гага посочва, че ваксинационното покритие е добро и здравните власти не се опасяват от бум в новозаразените от КОВИД-19 след като училищата бъдат отворени.

На 1 май бяха регистрирани 4701 нови случая на КОВИД-19, предаде радио "Скай". Смъртните случаи, свързани с вируса, са били 22, а 238 са пациентите в интензивните отделения на болниците.