Историята с отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия не струва и пет копейки. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю пред британския "Файненшъл таймс" (Financial Times), предаде ТАСС.

"Слушайте, цялата тази суматоха около разузнавачи и контраразузнавачи не може да повлияе на сериозни междудържавни отношения. Както казват у нас, в Русия, тази шпионска история не струва и пет копейки", отбеляза руският лидер.

"Можем да продължим безкрай списъка с това, какво може да се твърди и в какво можем да се обвиняваме едни - други ... Длъжни сме да оставим всичко това в миналото и да позволим на спецслужбите да се оправят".

Британският премиер Тереза Мей ще се срещне в петък, 28 юни, с руския президент Владимир Путин, за да му предаде послание, че Великобритания е открита за промяна в отношенията с Русия, но ако тя прекрати действията си, подкопаващи международната сигурност. Това заяви по-рано говорител на канцеларията на Мей, цитиран от Ройтерс и БТА. Той уточни, че срещата в кулоарите на форума на Г-20 в Осака не означава нормализиране на отношенията.