Кандидатът за президент на Украйна - представителят на партията "Слуга на народа" Володимир Зеленски, е готов да ходи на работа с велосипед, ако победи на днешните избори. Това заяви известният комедиен актьор, който е фаворит в предизборните анкети, на един от избирателните участъци в Киев, предаде ТАСС.

"Да, защо не? На първо място, това е удобно. Мога да го направя", заяви Зеленски пред изданието "Украинские новости".

Той отбеляза, че охраната му не одобрява тази идея и се притеснява за сигурността му.

В сериала "Слуга на народа" Зеленски играе ролята на президента на Украйна Василий Голобородко, който отива на работа понякога с велосипед, понякога с градския транспорт.

Днес в Украйна се провеждат президентски избори. Близо 30 хиляди избирателни секции бяха отворени в 08.00 часа в Украйна за вота, съобщиха световните агенции. Над 29 милиона са регистрираните гласоподаватели, за президентския пост се борят 39 кандидати.

Ходът на изборите ще се следи от над 2 хиляди наблюдатели от различни международни организации и чужди държави.

Безопасността по време на вота ще се осигурява от над 135 хиляди служители на реда.

Фаворит в анкетите е 41-годишният комедиен актьор Володимир Зеленски, представител на партия "Слуга на народа". Той е следван от действащия президент Петро Порошенко, лидера на партия "Баткившчина" Юлия Тимошенко, представителя на "Опозиционна платформа - за живота" Юрий Бойко и председателя на партия "Гражданска позиция" Анатолий Гриценко.