Европейската комисия е получила писмо на руски език със заплахи, че в ЕС предстоят атентати заради европейската политика за Украйна, съобщиха медии в Белгия.

Според цитата в белгийските медии, в писмото до ЕК се заявява, че заради "агресивната европейска политика" предстоят "масирани терористични удари" в ЕС.

Отправени са били заплахи срещу общността ЛГБТ+ "и други малцинства", както и срещу държавни и правителствени ръководители от ЕС.

Писмото е било получено на 3 март, а днес комисията е предупредила белгийската полиция, съобщи БТА.

По-рано днес медиите в страната разпространиха предупреждение за подготвян атентат в метрото в Брюксел. Службите за сигурност са свикали заседание и приемат предупреждението много сериозно.

Полицаи със следови кучета са били изпратени тази нощ на проверка, която е завършила без да бъдат открити следи от взривни вещества. От полицията се допълнили, че тази нощ са получили писмо със заплаха за терористичен удар.

Градският транспорт в Брюксел днес работи много ограничено заради протест, свързан с отбелязването на Международния ден на жените. Особено засегнати са линиите на метрото, отбелязват от дружеството за градски превози.

На 22 март 2016 г. в метрото и на летището в Брюксел терористи, свързани с групировката "Ислямска държава", извършиха два атентата, довели до 32 жертви и 340 ранени. Делото срещу оцелелите извършители и техните сподвижници започна неотдавна и продължава на първа инстанция.