Айфеловата кула бе евакуирана заради забелязан мъж, който се катери по нея, съобщи "Le Figaro". Властите съветват хората да отложат посещенията си до по-нататъшно уведомление. "Открихме катерач. Това е обичайната процедура. Трябваше да му се попречи да продължи да се катери и в този случай евакуирахме кулата", обясни източникът. Не е ясно колко туристи са били засегнати от евакуацията.

Според потребители на Туитър полицията е пристигнала на мястото на инцидента и преговаря с катерача.

Районът в близост до Айфеловата кула е отцепен от полицията.

Органите на реда вече са влезли в контакт с катерача, но засега мотивите му остават неизвестни.

Накрая, малко преди 22 ч. местно време (23 ч. българско), около 40-годишният индивид се предаде на пожарникарите след като няколко часа вися над бездната и изпили нервите на полицаите и на спасителните екипи.

Той успя да достигне до третия етаж на знаменитата стоманена кула на френската столица. С него разговаряха медиатор от националната полиция и един пожарникар.

 

През октомври 2017 г. Айфеловата кула бе "напълно евакуирана", заради "присъствието на млад мъж на стълб от кулата, който заплашваше да се самоубие". Накрая полицията успя да накара младия мъж да се откаже. Айфеловата кула отбелязва тази година 130-ата си годишнина. Това е най-посещаваният туристически обект в света, който посреща по 7 милиона души всяка година.