Двама полицаи и няколко пожарникари пострадаха днес при експлозия в жилищна сграда в Ратинген, Западна Германия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на министерството на вътрешните работи.

Полицаите и пожарникарите са били изпратени по сигнал за помощ, а когато пристигнали, избухнал взрив до вратата на един от апартаментите. По случая тече полицейска операция и има заподозрян, който е бил арестуван, каза полицейски говорител.

Снимка: БТА/АР

Германската телевизия Цет Де Еф съобщи, че са пострадали десетима пожарникари и двама полицаи, а службите по сигурност не изключват възможността да става въпрос за умишлено нападение.

Снимка: БТА/АР

Около 8 ч. сутринта (9 ч. българско време) няколко собственици на апартаменти са известили полицията, че пощенската кутия на един от живущите в сградата е била препълнена, съобщи регионалният вътрешен министър.

Тогава полицията извикала пожарникари, за да отворят вратата на апартамента, където живеят майка и син. В една от стаите е имало пожар.

По-късно полицаите открили в апартамента мъртво тяло, каза вътрешният министър на провинция Северен Рейн - Вестфалия Херберт Ройл.

Снимка: БТА/АР

Той направи изявлението си, след като собственикът на апартамента бил откаран в болница с "тежки наранявания", както заяви полицейски говорител, цитиран от ДПА.

Германската министърка на вътрешните работи Нанси Фезер се очаква да направи изявление по случая по-късно днес, съобщи Цет Де Еф.

Снимка: БТА/АР