Експлозия в руски регион, граничещ с Украйна и Беларус, е причинила дерайлирането на товарен влак, съобщи местният губернатор, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Няма данни за загинали хора, информира БТА.

Снимки, публикувани в социалните мрежи, показват няколко вагона цистерни встрани от релсите и тъмносив дим, който се издига във въздуха над мястото на дерайлирането в Брянска област.

Руските железници съобщиха, че инцидентът е станал в 10:17 ч. московско (и българско) време.

Локомотивът е дерайлирал и се е запалил. Седемте вагона цистерни също са излезли от релсите.

"Неидентифицирано взривно устройство е избухнало на 136-ия километър от железопътната линия Брянск-Унеча и е причинило дерайлирането на товарна композиция", заяви губернаторът на Брянска област Александър Богомаз в канала си в "Телеграм". Той допълни, че инцидентът е станал на около 60 километра северно от границата с Украйна.

Руските власти съобщиха за множество нападения от страна на проукраински диверсионни групи в региона през 14-те месеца, откакто Русия нахлу в съседната страна. В събота Богомаз каза, че четирима цивилни са загинали, след като Киев е обстрелвал руско градче на границата с Украйна.

Губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко междувременно съобщи, че през нощта е бил взривен електропровод, а в близост до друг е намерено взривно устройство. Електроснабдяването не е нарушено.

На кадри, разпространени в социалната мрежа Телеграм, се вижда, че пожарникарите вече са загасили пожара, избухнал вследствие на взрива.