Най-малко един човек е загинал и около 10 са в неизвестност след експлозия, която рано тази сутрин разтърси жилищен блок на британския остров Джърси, разположен край бреговете на Северна Франция, предаде Ройтерс.

"За съжаление имаме един потвърден смъртен случай", каза във видео изявление Робин Смит, главен офицер на полицията на остров Джърси.

Експлозията е станала малко преди 04:00 часа по Гринуич. В следствие на взрива е избухнал пожар, който е бил е потушен.

Смит каза, че противопожарните служби са извикани в жилищния блок преди експлозията, след като обитатели съобщили за миризма на газ. Той не коментира причината за взрива и каза, че това ще бъде разследвано.

По думите му триетажната сграда, разположена близо до пристанището в столицата на острова Сейнт Хелиър, се е срутила напълно и е започнала спасителна операция по издирването на най-малко десет обитатели, които са в неизвестност.

Полицейският служител каза, че около 20 до 30 души от жилищната сграда са евакуирани и има двама ранени, които са били в състояние да ходят, и са изпратени в болница. Той не изключи възможността да има още смъртни случаи.

Остров Джърси е владение на Великобритания и населението му възлиза на малко над 100 000 души.