Албанският премиер Еди Рама заяви, че руснаците, които бягат от мобилизация, са добре дошли в Албания, съобщи МИА, цитирана от БТА.

Руснаците които напускат страната, защото не искат да воюват, са добре дошли в нашата страна, заяви Рама. Той повтори и становището на Тирана, че стои на страната на Украйна и не признава референдумите, организирани от Русия в някои нейни области. И в обръщението си пред Общото събрание на ООН Рама каза, че в някои части на окупираната територия на Украйна под заплаха с оръжие се провежда "референдум фарс".

Трудно е да се помисли, че някой тук може тихо да приеме това срамно незачитане на законите, правилата, нормите, практиките, които регулират отношенията между държавите в 21 век. Тези действия са против международното право и много повече. Те не само не отразяват свободната воля на народа на Украйна, но и предлагат мизерен спектакъл на изключване на всичко онова, което ни сближава под покрива на Обединените нации, добави Рама.

Албанският премиер посочи, че неговата страна осъжда всички тези "измислени действия" на Москва и неговата страна не признава тези незаконни действия.