Актьорът Джон Войт изрази подкрепата си за президента Доналд Тръмп. Това се случва в навечерието на предизборната кампания в САЩ. Бащата на Анджелина Джоли обяви Тръмп за "най-великия президент след Ейбрахам Линкълн" във видео съобщение от две части, публикувано в Twitter в петък вечер.

Войт се слави като един от консервативните актьори в Холивуд. Той се обърна директно към "хората от Републиканската партия", съобщават Фокс Нюз.

"Знам, че ще се съгласите с мен, когато казвам, че нашият президент заслужава най-голямо уважение и любов. Неговата работа не е лесна, защото той се бори с левицата и техните абсурдни думи за разрушение. Нашата нация е построена върху солидна основа от нашите предци и има морален кодекс за дълг, който е предаден от президента Линкълн", посочва актьорът.

Джон Войт е носител на наградата "Оскар". Той използва влиянието си, за да изкаже своите аргументи, казвайки, че иска да "се чуе истината", че "страната е по-силна, по-безопасна и с повече работни места". Той дори определи всеки ход на президента Тръмп като  правилен".

"Не се заблуждавайте от политическото ляво, защото ние сме хората на тази нация, която е свидетел на триумф", продължава Войт. "Така че нека застанем зад нашия президент, нека застанем зад истината, че президентът Тръмп е най-великият президент след Ейбрахам Линкълн. Бог да благослови Америка", пише той.

Войт е добива известност с главната си роля като Джо Бък във филма от 1969 г. "Среднощен каубой". Неговата дългогодишна кариера включва роли в „Мисията невъзможна“, "Анаконда", "Трансформърс" и др.

Още от ранното си детство Анджелина Джоли не контактува често с баща си, заради развода с майка й - Марчелин Бертран. Отношенията им винаги са били сложни и дори, когато Анджелина прави големия пробив кариерата си, а именно да изпълнява ролята на Лара Крофт. Тогава тя се представя единствено с презимето си и пропуска фамилията си, за да не бъде свързвана с името "Войт".  Във филма играе и баща й Джон в ролята на Лорд Крофт. През юли 2002 г. Анджелина официално се отказва от фамилното си име.