Президентът на САЩ Джо Байдън и съпругата му Джил влязоха в Белия дом почти четири часа, след като 78-годишният демократ се закле като 46-ия държавен глава.

Съпрузите заедно с децата и внуците си изминаха пеша последните няколкостотин метра по "Пенсилвания авеню" до номер 1600. Те стигнаха до Белия дом, съпровождани от военен парад.

Преди това Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис посетиха Арлингтънското национално гробище във Вашингтон, където отдадоха почит на загиналите ветерани и герои на страната заедно с трима бивши президенти и техните семейства, предаде Асошиейтед прес.

Байдън и Харис докоснаха венеца пред Гроба на незнайния воин, преди да сведат глава пред него в молитва и да се прекръстят.

В церемонията взеха участие бившите президенти Барак Обама, Джордж Буш-младши и Бил Клинтън заедно със съпругите си.

Снимка: БТА/AP

Веднага след инаугурацията пък служебните аккаунти на Белия дом в Twitter са предадени на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън, съобщи официалният представител на социалната мрежа Ник Пачилио. Става дума за официалните акаунти на Белия дом (@WhiteHouse), на президента на САЩ (@POTUS), на вицепрезидента (@VP), на първата дама (@FLOTUS) и на прессекретаря (@PressSec).

Снимка: Getty Images