Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в Туитър, че заради кризата в Украйна отменя срещата си с руския президент Владимир Путин на форума на Г-20 в Буенос Айрес, който започва утре, и се надява да се срещне с него, когато бъде намерено решение на ситуацията.

"Въз основа на факта, че корабите и моряците не са върнати в Украйна от Русия, реших, че би било най-добре за всички заинтересовани страни да отменя предварително уговорената среща...", написа в социалната мрежа американският президент преди минути.

В следващ туит Тръмп добави, че очаква отново съдържателна среща на върха веднага след като тази ситуация бъде разрешена!

Франс прес цитира Доналд Тръмп да казва преди заминаването му за Аржентина, че срещата на високо равнище на Г-20 е "много подходящ момент" за разговори с руския му колега Владимир Путин - на фона на ескалацията на напрежението в Украйна.

"Вероятно ще се срещна с президента Путин. Не сме отменили тази среща. В самолета на път за Буенос Айрес ще получа пълен доклад за случилото се в Керченския проток и въз основа на това ще реша как да постъпя", цитират АФП и ТАСС думите на Тръмп преди отпътуването му.

Очакваше се двамата лидери да имат двустранна среща в събота в кулоарите на форума, съобщи малко по-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Вчера пък съветникът на Путин Юрий Ушаков дори изброи темите, които ще обсъждат.