Срещата на Доналд Тръмп и Владимир Путин по време на Г - 20 в Буенос Айрес е планирана за 1 декември и ще продължи около два часа. Двамата лидери ще разговарят насаме 20 минути, след което към тях ще се присъединят делегациите на страните им. Това съобщи РИА "Новости", като се позова на източник от руската делегация.

Над предварително приетата програма обаче тегне неопределеност след инцидента в Керченския проток. Тръмп обяви, че ще вземе решение да ли да се срещне с Путин след като получи доклад от своите служби за инцидента и виновниците за него. Срокът за получаване на тази информация бе до снощи, така че можем да очакваме официално изявление в следващите часове.

От Кремъл казаха ,че до момента няма официално съобщение от Вашингтон, че срещата се отменя. Съобщиха мястото - Park Hyatt Buenos Aires , както и основните теми за разговорите, сред които на първо място подобряване на двустранните отношения.

В Москва определиха липсата на официално становище за срещата от страна на Вашингтон като типична позиция на Тръмп в подобни случаи. Запазването на несигурността е начин да се направи другата страна по-отстъпчива и склонна на компромиси, това вече се е случвало при отлагане на срещата на американския президент и севернокорейския лидер Ким Чен-ун.