Родман, известен с екстравагантното си поведение, бе в КНДР в началото на март с група, включваща играчи на баскетболния отбор "Харлем Глоубтротърс", кореспондента на "Вайс" Райън Дъфи и снимачен екип, за да заснеме филм за Северна Корея за нова поредица на телевизия HBO. Тогава ексзвездата на NBA гледа мач и вечеря заедно със своя фен Ким Чен-ун.

В интервюто за в. "Сън" Родман потвърди, че съпругата на севернокорейския лидер И Сол-чжу е родила наскоро момиченце, предаде БТА. Това баскетболистът разбрал по време на банкет в Пхенян, на който са присъствали първите лица на държавата, включително и първата дама. Родман твърди, че тя не спирала да говори за прекрасната малка дъщеричка, която родила на Ким Чен-ун.

Думите на Родман потвърждава и японският телевизионен канал NHK, позовавайки се на севернокорейски източници. Според тях първата дама е родила в края на януари.
Първоначално се предполагаше, че момиченцето се е появило на бял свят още през декември. Журналистите още навремето подозираха, че севернокорейският лидер се е сдобил с дъщеричка, в противен случай би направил официално съобщение, че му се е родил син.
По някои данни пък това може да е второ дете на двойката. Навремето се говореше, че в момента на сватбата на през 2009 г. те вече са имали едно дете, но официално тази информация и досега не е потвърдена.

Освен за семейния живот на Ким Чен-ун, Родман разказва и за някои пристрастия на севернокорейския лидер. Според баскетболиста Ким Чен-ун е "дете", което обича да се забавлява, а не човек, който иска да завладее света. Не е от типа на Саддам Хюсеин, твърди Родман.

Според петкратния шампион Ким Чен-ун е нормален човек, но не е изключено да е под натиска на военния елит, който му разваля имиджа с агресивните си инициативи. Родман твърди, че севернокорейският лидер носел обикновени дрехи, слушал музика и обичал спорта. Родман бил особено поразен от факта, че Ким Чен-ун слуша диско музика. Двамата ходили в зала за танци и там танцували на музиката на Майкъл Джексън и "Бий джийс". Свирела и местна момичешка група. "Наистина се веселихме" - твърди Родман.

Някогашната звезда на "Детройт Пистънс" и "Чикаго Булс" разказва, че севернокорейският лидер му е предложил да посети отново КНДР през август и той не е могъл да откаже. "Определено ще отида. Нямам търпение да го направя", заяви Денис Родман.

Разбра се, че Родман пристига в България, за да предизвика възможностите на цял отбор български звезди и фенове в първото българско издание на риалити шоуто "Къртицата".