Това съобщи CNN в кореспонденция от Москва. Според медията, миналата седмица е била приета за основна версията ,че нервно-паралитичното вещество Новичок е било оставено на прага на входната врата на Сергей Скрипал.

Неназовани източници твърдят, че методът, използван за отравянето на Скрипал е твърде сложен, за да бъде приложен от обикновен човек. Вероятно поставилият отровата е имал специални инструкции, които е можел да получи единствено от руска страна.

Алтернативната версия на Лондон е,че Русия е загубила контрол над съхраняваното вещество Новичок и част от него е попаднала в неподходящи ръце. Що се отнася до Русия, тя категорично продължава да отрича връзка с този опит за убийство с бойно отровно вещество на територията на Великобритания, включително и загубването на контрол.

По руските медии се разпространяват версии, сочещи Лондон като организатор на отравянето, има и много конспиративни теории за това кой би имал интерес от смъртта на Скрипал и дъщеря му и евентуално ги е отровил, но никъде не се обяснява как точно Новичок е станал оръдие на нападението.