Продължава издирването на хора, които може да са останали в капан под останките на срутилия се вчера мост край гръцкия град Патра в Пелопонес, предаде гръцката национална телевизия ЕРТ. 

Според телевизията 14 души са ранени при инцидента, а един човек е загубил живота си. 

По случая гръцката полиция е арестувала ръководителя на обекта и трима оператори на строителна техника.

Мостът е бил определен за събаряне и движението по него е било забранено. Вчера фирмата "АВАКС", участваща в проекта, посочи в изявление, че след спиране на работа на обекта за почивка, там са останали хора, въпреки забраната и взетите мерки за безопасност. 

Заместник-министърът на инфраструктурата и транспорта Никос Тахиаос заяви пред телевизията, че за следващия ден е било планирано разрушаване на моста, но неочаквано е станало това срутване. Той допълни, че има въпроси относно спазването на всички мерки за безопасност на строителния обект, които ще бъдат разследвани. 

Председателят на Организацията за планиране и защита от земетресения Евтимиос Лекас съобщи пред ЕРТ, че е било известно за сериозните проблеми със стабилността на моста, като за целта през 2021 г. са започнати ремонтни дейности по него на стойност 6,5 млн. евро.