Новозелански моряк беше спасен, след като прекара почти 24 часа във водата, благодарение на часовника си, с който е давал сигнали, като е използвал слънчевите отблясъци, предаде АФП.

През това време акула се е доближила до бедстващия и го е "подушила", разказа сержант Уил Хамилтън от полицията, цитиран от БТА.

Мъжът е ловял риба сам, когато паднал в морето във вторник, след като на въдицата му се закачил марлин край полуостров Коромандел, на източния бряг на Северния остров на Нова Зеландия.

Теченията го повлекли и той не успял да се върне до корабчето си - разказа сержант Хамилтън.

"Прекарал е една студена нощ в океана, твърде изтощен, за да продължи да плува. Докато е бил във водата, една акула дори е отишла и го е подушила, преди да си тръгне", добави той.

В сряда следобед трима мъже, които ловели риба в района, забелязали необичайно отражение във водата.

"Решили са да огледат и са открили друг рибар, който отчаяно се опитвал да привлече вниманието им, като използвал отражението на слънцето върху часовника си", каза г-н Хамилтън.

"Истинско чудо е, че рибарят все още е жив след това изпитание. Без бързата намеса на тримата мъже, които са го забелязали, изходът със сигурност е щял да бъде трагичен".