Британското правителство одобри текста на проектоспоразумението с ЕС по условията за излизане на Обединеното кралство от общността. Това заяви днес премиерът Тереза Мей след петчасово съвещание с членовете на кабинета си, предадоха световните агенции.

"Колективното решение на кабинета е, че правителството трябва да одобри проектоспоразумението", заяви Мей в кратко изявление пред журналисти, което направи пред "Даунинг стрийт" 10.

"Това е решителна стъпка, която ще ми позволи да постигнем напредък и да финализираме споразумението", добави тя.

По-рано двадесет и седемте европейски посланици, събрали се днес в Брюксел, се разделиха без да научат становището по проекта за споразумение за Брекзит на британското правителство, което продължава съвещанието си в Лондон, предаде Франс прес.

"Продължаваме да чакаме вести от Лондон. Очаква се зелена светлина. Трябва да получим одобрението на Великобритания за споразумение", обясни европейски дипломат, пожелал анонимност.

Според друг европейски източник помощничката на главния преговарящ от името на ЕС Мишел Барние е представила пред посланиците споразумението, постигнато на техническо равнище, но за да се премине към следващите етапи от европейска страна, се изисква решение на правителството на Тереза Мей.