Българинът Владимир Иванов от Измаилски район бе погребан в родното си българско село Кирнички, Суворовска община. В цялата община бе обявен траур в памет на загиналия войник.

Иванов е роден през 1982 г. и е служил в батальона на морската пехота в украинската армия, информират на сайта си от Суворовската община.

Той е загинал на 5 януари, в резултат на вражески обстрел близо до село Марянка, Покровски район, Донецка област.

През юни миналата година той доброволно се мобилизира в редиците на въоръжените сили. Воюва в една от горещите точки. През есента е ранен и е изпратен на лечение в болница. След като е бил излекуван, Владимир отново се връща на фронта в батальона на морската пехота, пише БТА.

В края на ноември 2022 г в Арцизка община, Болградски район се сбогуваха с още един загинал във войната бесарабски българин - войникът от украинските въоръжени сили Сергей Кисеолар, загинал в боевете в Херсонска област.

През октомври друг бесарабски българин от Болградски район загина в защита на Донецка област. Сержант Виктор Горбан, родом от българското село Нови Троян, е бил убит по време на изпълнение на бойна задача.

Само седмица по-рано се разбра за още двама българи от Болградски район - Александър Калов и Игор Попаз, загинали по време на изпълнение на бойни задачи в битките за Херсонска област.