Израелският премиер Бенямин Нетаняху, който бе приет вчера в болница заради дехидратация, бе изписан днес, след като докторите казаха, че той е в добро здраве, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Седемдесет и три годишният Нетаняху бе откаран вчера в болницата "Шеба" в Тел Хашомер и прекара нощта под лекарско наблюдение.

Конвоят на Нетаняху е бил забелязан да потегля от болницата, а израелски медии съобщиха, че премиерската канцелария е заявила, че министър-председателят е изписан.

Във вчерашен видеозапис Нетаняху разказа, че е бил на отдих в района на Галилейското езеро, където температурите достигат 40 градуса по Целзий, без да вземе мерки срещу горещината.

Галилейското езеро е популярно място за почивка в Северен Израел.

Снощи Нетаняху публикува в социалните мрежи видеоклип от болницата. На кадрите той обяснява с усмивка, че в петък е бил на слънце, без да носи шапка и без да приема достатъчно течности. "Не беше добра идея", казва той.

Болница "Шеба" потвърди първоначалната диагноза за дехидратация и заявиха, че от допълнителни тестове е станало ясно, че Нетаняху е в прекрасно кардиологично здраве.

Поради болничния престой на Нетаняху седмичното заседание на израелското правителство, което по традиция се провежда в неделя, е било отложено за утре, става ясно от изявление на премиерската канцелария.