Пресслужбата на Белия дом публикува вчера две снимки от срещата между бившия директор на ЦРУ и настоящ държавен секретар на САЩ Майк Помпео и севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

На снимките Помпео и Ким Чен-ун си стискат ръцете в приемна зала. Двамата са застанали пред стенни пана, изобразяващи дървета и бели птици. На едната фотография двамата са сериозни, а на другата - леко усмихнати.

Помпео, който днес официално встъпи в длъжност като Държавен секретар "ще свърши отлична работа, помагайки на президента /Доналд Тръмп/ да оглави усилията ни по денуклеаризацията на Корейският полуостров", написа в Туитър говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Тя отбеляза, че срещата се е състояла в началото на април.

На 18 април Тръмп съобщи, че Помпео е провел лична среща с Ким Чен-ун. По думите му, срещата преминала много гладко и били изградени добри отношения.

Снимка: БТА

В интервю за телевизия "Фокс нюз" по-рано днес Тръмп обясни, че срещата на Помпео с Ким Чен-ун не била планирана, предаде Ройтерс.

"Не се предполагаше той да се срещне с Ким Чен-ун, но го направи. Уредиха това, макар че той беше там за малко", каза президентът и добави, че иска да публикува "невероятните" снимки от тази среща. Тръмп отбеляза, че двамата са разговаряли повече от час.