Писмото е било изпратено от същия подател, който е изпратил писмо със смъртоносната отрова до сенатор Роджър Уикър, съобщи „Ен Би Си Нюз”, като се позова на официални лица. Пликът до сенатора е пуснат в Мемфис, щата Тенеси.

От Сикрет сървиз уточниха, че пощенският център, разпределящ писмата до Белия дом, е извън президентския комплекс, а говорителят на службата за охрана Едуин Донован обяви, че по случая работят и полицията, и ФБР, съобщиха "Фокус" и БТА.

Федерални източници казаха пред телевизия NBC, че знаят кой е изпратил писмата, но засега не са извършени арести.

Изпратеното до американския президент писмо, съдържа рицин, но няма нищо общо с експлозиите по време на маратона в Бостън, съобщиха от ФБР и допълниха, че се извършват нови лабораторни тестове.

"Разследването на тези писма продължава, може да се получат още подобна поща. Няма признаци за връзка с атаката в Бостън," заяви ФБР в декларация.

По-късно правоохранителните органи съобщиха, че е открито и трето писмо с рицин, адресирано до сенатора демократ Карл Левин в офиса му в щата Мичиган.

Растението рицин съдържа отровния белтък рицин и алкалоида рицинин. Семената му съдържат 45-60% рициново масло. Приличат на семената на боба (въпреки че двете растения са от различни семейства) и ако бъдат объркани и използвани за храна водят до отравяне.

При взривовете в Бостън загинаха трима души, сред които 8-годишно момче, а над 170 бяха ранени. Експлозивите са били поставени в шестлитрови тенджери под налягане, скрити в оставени на земята черни платнени торби.  Бомбите най-вероятно са направени в домашни условия, а в тенджерите е имало парчета метал, пирони и сачми.