54-годишната Николинка Благова, която всички наричат Нина, е сред изчезналите при свлачището на италианския остров Иския, съобщават медиите в Италия. Първоначално властите мислели, че тя е загинала, след като намерили тяло на жена.

Нина е родом от България, но се върнала на Иския преди няколко дни, за да получи официално документите за италианско гражданство.

Местните медии пишат, че жената работела сезонно в Италия, но се влюбила в  в един от познатите ресторантьори в региона - Винченцо Сенесе, с когото впоследствие заживяла. 

Властите дават информация, че тялото, помислено за това на българката, е всъщност на 31-годишната Елеонора Сирабела, която е и първата идентифицирана жертва на бедствието.

Трупът на Елеонора е намерен под метър и половина кал, близо до Виа Челаро.

Издирват се още 11 души, пише Il Digitale, 13 са ранените, като един от тях е в тежко състояние. Според данните на АП в неизвестност са най-малко 12 души.

30 семейства са в недостъпни райони, а 100 души са без вода и ток и тепърва ще се правят опити да бъдат евакуирани.

Очаква се скоро властите да обявят извънредно положение след настъпилите метеорологични явления.

"За момента няма потвърждение за загинали", заяви вътрешният министър Матео Пиантедоси, пристигнал в координационния център за спасителните работи цитиран от АП и БТА.

Преди това вицепремиерът Матео Салвини, който е и министър на инфраструктурата каза по време на проява в Милано, че са загинали осем души.

Според агенция АНСА най-малко десет сгради са разрушени.

От МВнР са потвърдили пред bTV, че нямат информация за пострадали или загинали жители с българско гражданство.