Българин, който работел като мениджър на сграда в центъра на Сиатъл, е убит при спор с жена, която доскоро живеела там. Инцидентът е станал в сряда. 48-годишният Станимир Цанков е бил наръган няколко пъти с нож. Според полицията жената наръгала и още една жена на 43 години.

След това жената се барикадирала в сградата. Ситуацията продължила близо 6 часа. На място били повикани SWAT екип и дори робот за обезвреждане на бомби, съобщи BG VOICE.

Нападателката е изнесена на носилка, след като е успяла да се нареже по време на барикадиранего. Заподозряната е изнесена на носилка.

43-годишната жена е арестувана и се намира в затвора в Сиатъл.

Полицията се появила в небостъргача Centennial Appartments на "4-то авеню" в Сиатъл след сигнал около 11:30 ч. местно време за двама души, които са намушкани от жена, която доскоро живеела там.

48-годишният Станимир Цанков е бил наръган няколко пъти с нож

Снимка: KOMO News

Преди дни управата на сградата сложили заповед жената да напусне дома, който е обитавала. Тя не била там и те сменили ключалките. Предполага се, инцидентът се е случил в деня, когато тя се върнала и заварила жилището заключено.

"Станимир беше такъв човек, който искаш да ти е приятел", казва Валентин Михайлов, който работи като директор поддръжка на сгради в друг жилищен комплекс в Сиатъл.

Валентин Михайлов е й човекът, на когото позвъняват първо от самата сграда минути след инцидента.

"Обади ми се неговата колежка Стефани, която също е ранена. Каза ми да звънна на жена му, за да й кажа, че е наръган, за да не чуе от някой друг", каза Михайлов.

Според друга колежка на Цаков е възможно Станимир да е скочил да защити Стефани, която е мениджър на целия жилищен комплекс и негова шефка.

Приятели на починалия българин казват, че е бил човек за възхищение и страхотен приятел. "Толкова време сме били заедно", казва Валентин Михайлов и допълва, че "във вторник вечерта пихме бира у тях и се майтапихме".

"След инцидента Станимир Цаков бе откаран в болница, където прекарва тежка операция", казва Валентин Михайлов и добавя, че семейството се е надявало до последно изходът от нея да не е фатален.

Родом от Стара Загора Станимир Цанков емигрира в Щатите преди повече от 20 години.

От 2015 до днес е мениджър по подръжката в компанията Екуити Резиденшъл, която оперира сградата, в която се е случила трагедията. Приятели казват за него, че е един от първите български рейнджъри.