Хората от Полша, България и Румъния трябва да бъдат връщани в родните си страни, ако нямат работа, твърди Луис Бонтес от Партията на свободата на Геерт Вилдерс,  предаде БТА.
"Те често са пияни и са замесени в дребни престъпления. Местните хора са разтревожени от това, така ми каза полицията", аргументира се той в интервю за сайта.

Според Бонтес няма законова пречка за депортиране на граждани на държави от Шенгенското пространство за свободно движение до пет години след тяхното пристигане.
Когато България и Румъния се присъединят към Шенген, предупреди Бонтес, "тогава ще дойде масата от тях, с всичките неприятности".

Миналата седмица представител на Градския съвет на Хага, отговарящ за интеграцията, публикува документ, призоваващ за връщане на безработните имигранти в родните им страни, отбелязва Dutchnews.

Марникс Нордер, който е поддръжник на лявата Партия на труда, освен това обяви, че иска да проучи правните аспекти на депортирането на безработни източноевропейци.

Сайтът посочва, че Нордер е влязъл във водещите новини на медиите миналата година, когато е споменал за "цунами от източноевропейци, идващи в Хага".