Цели два часа е продължила атаката на Израел срещу ирански военни обекти в Сирия. Тя е започнала в 01.45 часа и е завършила в 3.45 часа местно време. В нападението са участвали 28 самолета Ф-16, които са изстреляли по различни обекти в Сирия 60 ракети "въздух-земя". От територията на Израел са били изстреляни повече от 10 тактически ракети "земя-земя".

Тези данни изнесе днес руското Министерство на отбраната. Не се съобщава за някакво противодействие на израелските атаки от руска страна, руските противовъздушни системи не са били задействани. Сирийски правителствени източници съобщават за свалени половината от ракетите от сирийските ПВО, но информацията не е потвърдена от независим източник.

Появиха се и първите данни за жертви на нападението. Най-малко 23 души са били убити при израелските удари по ирански цели в Сирия през нощта, съобщи "Франс прес", като се позова на Сирийския център за наблюдение на правата на човека.

Според неправителствената мониторингова организация, която е базирана във Великобритания, сред загиналите са петима сирийски войници и 18 бойци от проправителствените сили. Сред убитите е един сирийски офицер. По-рано Израел заяви, че е унищожил почти цялата инфраструктура на иранските въоръжени сили в Сирия.