Шотландската полиция съобщи, че е арестувала парапланерист, участвал в акция на "Гриийнпийс" и нарушил зоната, забранена за полети, над голф курорта на американския президент Доналд Тръмп на западното крайбрежие на Шотландия, предадоха световните агенции.

Парапланеристът прелетял в петък вечерта над личния хеликоптер на Тръмп и покрива на сградата на сравнително ниска височина с банер, на който било изписано "Тръмп: доста посредствено" (Trump: Well Below Par) в знак на протест срещу екологичната политика на американския държавен глава.

След появата на парапланера Тръмп е видян да преминава през тревата, бързо насочвайки се към входа на комплекса. На друга снимка се вижда как той проследява парапланериста с поглед и му помахва с ръка.

В момента на полета на покрива на сградата имало снайперисти и местно издание отбелязва, че пилотът е имал късмет, че те не са реагирали на появата му.

Според шотландската полиция 55-годишният парапланерист е извършил криминално нарушение, навлизайки в зоната, забранена за полети. Екоорганизацията твърди, че предварително е информирала властите за акцията.