Етническа румънка се кандидатира за кмет на Лас Вегас. Днес 45-годишната Ирина Хансен обяви кандидатурата си за изборите през 2024 г., съобщи Диджи24.

В надпреварата догодина румънката ще има четирима опоненти - общинската съветничка Виктория Сиймън, бившата американска конгресменка Шели Бъркли, предприемачката и медицинска сестра Дона Милър и местната бизнесдама Тера Андерсън, предаде БТА.

Ирина Хансен се обявява за консервативна, а предизборната ѝ програма обещава устойчив икономически растеж, гарантиране на безопасността в града и намиране на решение на кризата с бездомниците.

"Ирина вярва, че под нейно ръководство ще успее да създаде устойчив икономически растеж в Лас Вегас и да възстанови доверието на хората в избраните служители. Тя е уморена от хора, които дават празни обещания, за да бъдат избрани", се казва в прессъобщението, което обявява румънския кандидат за кмет.

Мотото на предизборната й кампания е "Ако те няма да го направят, аз ще го направя".

"Моята визия да върна нашия град към предишното му величие", споделя още Ирина Хансен във фейсбук страницата си.

Ирина Хансен е родена в Румъния през 1978 г. Казва, че е имигрирала в Америка, за да "избяга от потисническото управление на комунистически диктатор". Тя живее в Лас Вегас от 1998 г. и се заничамава с бизнес от 2005 г. Член е на Асоциацията на брокерите на недвижими имоти в Лас Вегас, Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти и Съвета за жилищни имоти, а преди четири години основава салон за спа процедури.