Земетресение с магнитуд 4,5 бе регистрирано и днес в югоизточния турски окръг Кахраманмараш, който бе епицентър на унищожителните земетресения на 6 февруари.

По данни на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) трусът е регистриран в 17:34 ч. Епицентърът на труса е бил в град Гьоксун, а дълбочината му е била 8,7 километра.

Засега няма информация за нанесени щети или за пострадали хора.

Трусът идва в деня в който отново би училищният звънец за децата в най-тежко пострадалите от разрушителните земетресения зони в Турция.  Учебната година бе прекъсната в 11-те силно засегнати от унищожителните земетресения окръзи. Днес бяха възобновени учебните занятия за учениците в Хатай, Кахраманмараш, Адъяман, Малатия. На места децата учат в специално оборудвани палатки. Все още в тези окръзи обаче има населени места, в които учебните занятия не са възобновени.

Вече месец и половина продължават вторичните трусове на много места в Турция. По последни данни броят на жертвите от опустошителните трусове в страната е над 50 хиляди, ранените са около 115 хиляди.