При нова атака с хладно оръжие в Сидни бяха ранени четирима души. Този път нападението беше извършено от 15-годишен в църква на асирийската общност, обобщава Франс прес.

Атаката последва нападение в търговски център в мегаполиса, при което бяха убити 6 души.

Сега ранените са свещеник и още трима души. Заподозреният за атаката е получил също наранявания и сега е приет за лечение на обезопасено място, добавя БТА.

Нападението породи гнева на богомолците и се стигна до сблъсъци със силите на реда.

Кадри от излъчване на живо на църковната служба показват младеж, облечен в черно, да се приближава до олтара. Той вдига дясната си ръка и намушква свещеника - епископ Мар Мари Емануел.

Следват викове сред богомолците и мигове на паника. После няколко от хората в църквата се втурват, за да помогнат на свещеника и да обезоръжат нападателя.

Атаката беше извършена в църквата "Исус, Добрият пастир" в Уокли, в западните покрайнини на Синди. В този район живеят представители на асирийската общност, избягали от преследвания по време на войната в Ирак и Сирия.

След атаката в района на църквата са се появили стотици хора, очевидно членове на асирийската общност. Те са искали да изразят гнева си от атаката срещу свещеника и накрая се е стигнало до сблъсъци със силите на реда.

По това време в църквата все още се е намирал нападателят. Полицията е успяла да го изведе и да го отведе в неизвестна посока.

Най-малко двама полицаи са били ранени в сблъсъците, а коли са били повредени, когато гневната тълпа започнала да хвърля бутилки, тухли и други предмети.