10 души са били убити при стрелба тази сутрин в гимназия в американския щат Тексас, съобщи губернаторът на щата, цитиран от световните агенции. Десет души са ранени и са били откарани в болница. Сред пострадалите има и полицай.

"Чух алармите и всички избягаха навън. Всичко, което чувахме в началото беше "Бягайте, бягайте", а после и стрелбата. Всички започнаха да бягат, за да стигнат до безопасно място по най-бързия начин.", каза ученичка от гимназията.

 Училището, в което се обучават около 1400 деца, се намира в град Санта Фе, а шерифът на окръг Харис съобщи в Туитър, че е изпратил подкрепление в помощ на колегите си в окръг Галвестън.

Това е третата стрелба в американско училище само за последните 7 дни и 22-ата от началото на година.

Един заподозрян е в ареста, а втори човек е задържан и се разпитва, каза Ед Гонзалез - шериф на окръг Харис.

Той съобщи в Туитър, че в района на училището и околностите са открити взривни устройства и силите на реда обезопасяват местата.

Източник от правоприлагащите органи, пожелал анонимност, заяви, че нападателят е Димитриос Пагурцис - 17-годишен. Той е бил ученик в гимназията.

Младежът бил въоръжен с полуавтоматична пушка AR-15, съобщи в. "Хюстън кроникъл", цитирайки неназован висш служител на органите на реда.

Американският президент Доналд Тръмп написа в Туитър: "Училищна стрелба в Тексас. Първоначалните информации не звучат добре. Бог да ни пази".