10 часа продължи заложническата криза в синагогата в град Коливил в щата Тексас. Заложниците са освободени и са здрави, предадоха световните агенции, като се позоваха на губернатора на щата Грег Абът.

Според телевизия Ей Би Си заложниците са били четирима, в това число и равинът. По-рано днес един от тях беше освободен.

Малко преди да бъде съобщена новината за освобождаването на заложниците, от синагогата се чул тътен и звук, наподобяващ на стрелба с автоматично оръжие.

Полицейският началник на Коливил Майкъл Милър потвърди, че членове на екипа на ФБР по спасяване на заложници са атакували сградата след освобождаването на първия заложник. Заподозреният за заложническата криза е мъртъв, допълни Милър. 

Докато е бил в синагогата, нападателят говорил за религия и настоявал да разговаря по телефона със сестра си. Той казал на няколко пъти, че не иска да види как някои ще бъде наранен и че вярвал, че той самият ще умре. Всичко това се чуло, докато религиозната служба в синагогата се излъчвала на живо по Фейсбук. После излъчването спряло.

Нападателят твърдял, че носел взривни устройства. Той казал, че е брат на Афия Сидики, осъдена за тероризъм в САЩ и изтърпяваща присъда от 86 години затвор в център за затворници със здравни и психически проблеми в щата Тексас. Сидики бе осъдена за опит за убийството на американски военни през 2010 г. и заподозряна за връзки с Ал Кайда.