Пътуването до далечни и екзотични дестинации започва своето триумфално завръщане, при това с толкова екстри за сигурност и спокойствие, че е наистина трудно да устоите на изкушението.

Вече можете да резервирате слънчево бягство на екзотичния остров Занзибар за Свети Валентин през 2021 г., като в началото на февруари 2021 г. от България ще излетят първите чартърни полети, които ще ви отведат до танзанийското парче от рая директно, без обичайното прехвърляне по други международни летища.

Вижте тук повече за чартъра до Занзибар с дата на заминаване 10.02.2021 г.

Вижте тук повече за чартъра до Занзибар с дати на заминаване 09.02.2021 г. и 26.02.2021 г.

Само няколко часа на борда и ще вдишате топлия тропически въздух на острова. За пътуване до Занзибар за момента няма изискване за отрицателен PCR тест или карантина, а цените са наистина добри, що се отнася до съотношението цена - качество. Нужен ви е само международен паспорт, а визата се издава на място при пристигане.

Снимка: iStock by Getty Images

Какво може да правите на остров Занзибар

Можете да изберете комплекси с all inclusive или само със закуска (за да изследвате сами кулинарната сцена на Занзибар, която включва и такива романтични заведения като ресторант на скала в морето).

Самият остров Занзибар е целунато от бога място - плажовете са със ситен бял пясък, водата е кристално чиста и нереално синя, а поклащащите се над вашето плажно бунгало палми ви напомнят, че животът наистина е прекрасен.

Снимка: iStock by Getty Images

Тук няма да имате време да скучаете - можете да изследвате острова с неговите екзотични пазари за подправки и плодове, с родната къща на Фреди Меркюри и пъстрите села, в които живеят едни от най-дружелюбните местни по света. Столицата на острова Стоун Таун е лабиринт от криволичещи павирани улички, където зад всеки завой ви очаква поредната "занзибарска врата" - цветна и украсена с богати орнаменти порта, типична за острова.

Снимка: iStock by Getty Images

Можете да нахлузите маска и шнорхел и да проучите богатите на корали и рибки рифове, които са като истински аквариум! Можете също да отплавате с лодка към Затворническия остров или да прекарате ден в единствения национален парк на острова, чийто символ са червеноносите маймуни.

Снимка: iStock by Getty Images