Китайски велосипедист, който си беше поставил за цел да прекоси самостоятелно високопланинско тибетско плато, заседнал в близост до глутница вълци и оцелял 7 дни, хранейки с трева, съобщава в. "Саут Чайна морнинг пост".

Фън Хао от китайски град Ханчжоу и неговата годеница Лин Си, в компанията на приятеля им Ли Чжинсън, решили да прекосят високпланинското плато Чантган в Тибетския автономен район на Китай. Приключенците възнамерявали да преминат през платото от запад на изток и да се доберат до провинция Цинхай. На десетия ден обаче, Фън Хао обявил, че ще продължи пътешествието си сам и взел провизиите на останалите колоездачи.

След няколко дни разтревожените другари на Фън започнали да го издирват, съобщили и в полицията. Спасители дълго издирвали изчезналия велосипедист, най-накрая го открили в изоставен камион край езерото Уланула. Той бил в окаяно състояние, но все пак жив. Фън разказал, че колелото му заседнало в калта, провизиите му свършили и бил обкръжен от глутница вълци. През цялото време се хранел с трева и корени.