Видео на мъж от Смолян, който опитва да влезе с коня си в местна дискотека, стана изключителен хит в социалните мрежи. Като истински каубой, смолянчанинът е яхнал голямото животно, но е възпрян от охранителите на нощния клуб и... ниския таван.

"Давай, брат, наведи се малко и ще влезе", окуражават го събралите се зрители, заснели случката.

При спречкване с един от служителите на охраната, ездачът пада от седлото, а конят побягва към улицата.

От коментарите във Facebook става ясно, че мъжът е Живко Ризов - неколкократен шампион по борба, който притежава и конна база, разположена в близост до еко пътеката "Каньона на водопадите".

"Бях на сватба с коня през деня. Пийнал си бях. Реших да се пошегувам и да развеселя хората като вляза с него в дискотеката. Конят е кротък, яздитен и добре обучен. Не съм искал да нараня някого. В дискотеката имаше мои приятели и исках да ме видят. Просто се шегувах. На място дойде полиция. Дори ги попитах къде да вържа коня на безопасно място. Не знам какви ще са последствията от страна на органите на реда. След това влязох в дискотеката и се видях с приятелите се прибрах с коня до вкъщи. Копитата на коня са понапукали плочки в преддверието. Помолих хората от дискотеката да ме потърсят, за да ги ремонтирам", разказва пред "24 часа" Живко Ризов.