Сценаристите на популярната анимация "Семейство Симпсън" отново са предсказали бъдещето. Този път почитателите на сериала откриха пророчество, свързано със случилото се с батискафа "Титан", в сезон 17, излъчен преди 17 години.  

Туристическият апарат "Титан", собственост на американската компания OceanGate Expeditions, изчезна по време на спускането до останките на "Титаник" на 18 юни. На борда бяха петима души - 58-годишният британски милиардер и изследовател Хеймиш Хардинг; роденият в Пакистан 48-годишен бизнес магнат Шахзада Давуд и 19-годишния му син Сюлейман, и двамата са британски граждани; 77-годишния френски океанограф и експерт по "Титаник" Пол-Анри Наржоле, който десетки пъти е посещавал мястото на корабокрушението на "Титаник"; и Стоктън Ръш, американският основател и директор на "Оушън Гейт", който е управлявал подводния апарат. 

Вчера изчезналата подводница свърши запаса си от кислород, а часове по-късно от Бреговата охрана на САЩ обявиха, че са открили отломки. По-късно на брифинг бе съобщено, че "Титан" е бил унищожен от имплозия, а всички на борда са загинали.

В социалните мрежи феновете на сериала веднага споделиха, че случилото се е описано от сценаристите на "Семейство Симпсън" в епизод 10 от сезон 17, излъчен през 2006 г.

В епизода, озаглавен "Simpsons Tide", Хоумър Симпсън тръгва на пътешествие с мъж, когото смята за свой биологичен баща - Мейсън Феърбанкс. Двамата плават на кораб и научават за изгубеното съкровище на потъналия Piso Mojado. Решават да се спуснат на дъното на океана с подводници, но след като намират съкровището подводницата на Хоумър се заклещва в подводна скала. Докато опитва да се измъкне той забелязва, че на контролния му панел започва да свети надпис "ниско ниво на кислород", който само за секунди се измества от "кислородът е свършил."

"Семейство Симпсън" дебютира в мрежата на "Fox" през 1989 г., а сценаристите на популярната анимационна комедия са известни с това, че често предсказват бъдещето. Изобразяването на определени събития от реалния живот, които се случили преди това в епизод на дългогодишното телевизионно шоу, се е превърнало в запазена марка на сериала и феновете бързо ги посочват.

На 19 март 2000 година епизод на "Семейство Симпсън" предсказа, че Доналд Тръмп ще стане президент на САЩ. И то с прецизна точност - слизането по стълбите на новото първо семейство, встъпването му в длъжност. 16 години по-късно истинският Тръмп ще направи същото в компанията на Мелания и невероятно, но факт - ще помаха с ръка по идентичен начин.

През 2008 г. "Семейство Симпсън" пък показа как Хоумър опитва да гласува за Барак Обама на президентските избори, но дефектна машина промени вота му. Четири години по-късно машина за гласуване в Пенсилвания трябвало да бъде елиминирана, след като било установено, че променя гласовете за Барак Обама на гласове за опонента му от Републиканската партия Мит Ромни.

Последното им сбъднато предсказание е от ноември м.г. Тогава почитателите на "Семейство Симпсън" разкриха кадър от поредицата от 2015 г., показващ сцена с Хоумър Симпсън, който лети над табела "Тръмп 2024". Ден по-рано Доналд Тръмп обяви, че отново ще се кандидатира за президент на САЩ на изборите през 2024 година.