Послание в бутилка, хвърлена в морето от брега на Ню Джърси, пропътува 6 седмици на север по вода. Писмото успява да стигне до Нюфаундленд, съобщи ЮПИ.

Авторката на писмото в бутилка Холи Романек разказа, че посетила Санди Хук заедно с майка си и други членове на семейството си през месец май. Решила да сложи послание в празна бутилка "Старбъкс фрапучино" и да я хвърли в океана. На листче тя написала:

 "Тази бутилка е хвърлена в Атлантическия океан от брега на Санди Хук, Ню Джърси. Ако я намерите, се надявам, че ще имате хубав ден. Моля, изпратете ми имейл. Хвърлена в океана на 19 май 2019 г."

Посланието е придружено от рисунка на усмихнато човече.

Холи получила отговор от мъж, който уточнил, че намерил бутилката край скали от формацията Флатрок Коув на остров Нюфаундленд. Мъжът уверил, че открил бутилката около 6 седмици след като е била хвърлена в океана.

В края на август семейство, което се разхождало на брега в Уелс, също намери послание в бутилка. Тя била хвърлена в морето преди близо 4 години от германска двойка, която пътувала с кораб. Семейството изчислило, че бутилката е пропътувала около 2800 км.