Необичайно кръгово кръстовище се появи в Стара Загора. Изградено от чували с пясък, подредени естествено в кръг. Нововъведението се намира между "Калояновско шосе" и ул. "Промишлена" и всъщност се оказва, че има ефект от него, тъй като в момента тече ремонт на жп надлеза на бул. "Патриарх Евтимий". Така въпросното нестандартно решение успява да облекчи значително натоварения трафик.

Насред кръговото се виждат и указателни табели, които са не по-малко странни, като се има предвид височината, на която са поставени. Именно това и породи доста критики - заради естетическия вид на кръговото.

Въпреки това от общината уверяват, че решението е само временно и много скоро на мястото ще бъде изградено истинско кръгово.

"Вече е поръчана доставката на два вида оградни елементи от типа "Ню Джърси", с които ще бъде изградено потвърдилото ефективността си кръгово кръстовище. Очаква се изпълнението на поръчката и изграждането на конструкцията да стане до 1-2 седмици, в първите десетина дни на юли", обяви зам.-кметът на Стара Загора Йордан Николов.