Михир Джаин от Делхи, който е на 14 години и беше най-дебелото дете в света, отслабна със 100 килограма след успешна операция на стомаха, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

В края на юни, два месеца след операцията, Михир за първи път излезе сам на улицата. Той вече отиде и за първи път на кино и гледа "Венъм". Когато беше рекордьор с тегло 237 кг, не можеше да се побере в стола.

Михир Джаин каза, че се чувства много добре и не може да повярва, че толкова е отслабнал. След операцията той спазва диета и редовно тренира.

Майката на Джаин разказа, че той е тежал 80 кг, когато е бил на осем години. Дебеличък е бил още като малък и затова родителите му са го завели на лекар, когато е бил на пет години. Той е потвърдил, че момчето страда от затлъстяване, но отказали да го оперират толкова малък. Предписали му таблетки, но според майка му заради тях Джаин станал вял и престанал да се движи. Тя обаче признава, че го е хранила нездравословно, с пържени ястия, и му е давала газирани напитки и сладолед.

Джаин беше признат за най-дебелото дете в света през декември 2017 г.