Маркс, Ленин и Хо Ши Мин се събраха в Южна Индия през уикенда, за да присъстват на сватбата на своя другар Енгелс, предаде Франс прес.

В случая обаче не става въпрос за германци, руснаци или виетнамци: това са просто имената на членове на комунистическата партия на индийския щат Керала.

Енгелс и Ленин са братя, Маркс и Хо Ши Мин са синове на местен партиен функционер.

Местно издание съобщава, че четиримата мъже са активни членове на комунистическата партия, но Маркс се е върнал от ултракапиталистическия Дубай, за да присъства на сватбата в Атирапили през уикенда.

Сърпът и чукът все още са на мода в Керала, където комунистическата партия управлява през по-голямата част от последните шест десетилетия и където имена като Сталин и Троцки се радват на голяма популярност.

Индия се сближава със Съветския съюз по време на Студената война и руските имена, включително Правда - името на държавния вестник на СССР, са често срещани, особено в южната част на страната.

Настоящият главен министър на Тамил Наду - щат източно от Керала, е М. К. Сталин, кръстен от баща си в чест на съветския диктатор няколко дни преди смъртта му.

На сватба в същия щат през юни мъж на име Социализъм се ожени в присъствието на братята си Комунизъм, Ленинизъм и Марксизъм.