Има дни, в които пътното движение в Хюстън, САЩ, може да бъде кошмар. Случват се обаче и такива, в които разиграващото се на пътя предизвиква асоциация със зоологическа градина, предаде Асошиейтед прес.

В два отделни инцидента в сряда крава и алигатор, решили да се поразходят по пътните платна на Хюстън, са причинили забавяне на движението.

Кравата е блокирала трафика на пътно платно в източната част на града. Необичайният инцидент се е случил в натоварените ранни часове на деня. След неуспешен опит на пешеходец да се справи с животното, на мястото е пристигнал специализиран екип на местната шерифска служба, който е извел кравата от пътя, натоварил я е на ремарке и я е върнал на стопаните й. Добичето, избягало от близка ферма, не е пострадало при инцидента.

Няколко часа по-късно бавен, но яростен алигатор се е "паркирал" на банкета на мост в близост до Бейтън - предградие на Хюстън. Поне едно платно на пътя е било блокирано, докато специализиран екип и представители на тексаската Служба за паркове и дива природа са се опитвали да отстранят животното. Специалистите са успели да озаптят буйстващия и търкалящ се по платното алигатор, да го завържат и да го натоварят на камион, след което са го откарали до близък плавателен канал, където са го пуснали на свобода.