Водната каскада в Плевен през лятото е една от най-красивите атракции на града и място за културен туризъм.

Общината продължава да отделя нужните средства за доброто поддържане на съоръжението и то работи в пълния си блясък и капацитет, отбелязва агенция "Булфото", която засне системата от водни съоръжения.

Снимка: BulFoto

Тя е изградена пред 80-те години на миналия век на площ от около 10 декара.

Вижте всички снимки ТУК>>>

Десетки фонтани, водопади, струйници, басейни и водни огледала, сред които са разположени скулптори от известни български майстори, свързват двата основни площада на Плевен - "Възраждане" с храма-мавзолей, който носи името на Свети Георги Победоносец, покровителят на Плевен, и най-старият в историята градски площад "Свободата", където днес се издига монументът на ген. Владимир Вазов и победите на Българската армия.

Снимка: BulFoto

Водната каскада е особено привлекателна вечер, когато грейва в разноцветни светлини.

Снимка: BulFoto

Стотици прожектори нощем сменят в ритъм цветовете на своите светлини, което създава красива феерия от играта на водата със светлината. Шумът на водата отморява сетивата.

Снимка: BulFoto

Хиляди са туристите на Плевен и през лятото, защото градът привлича гости с Панорамата, музеите, галериите и културните събития - концерти и спектакли на летни сцени.

Снимка: BulFoto

Заедно с живите срещи с изкуствата, незабравими остават миговете около водната атракция, както и от романтичните срещи в близките кафенета и ресторанти.