Блокиран в дома си в продължение на много години жител на френския град Перпинян беше евакуиран с кран, с помощта на около 50 души, участвали в операцията, предаде Франс прес.

Акцията беше внимателно планирана във всички детайли, тъй като беше опасна за живота на затлъстелия мъж. Двуетажната сграда, в която живее Ален Панабиер, трябваше да бъде укрепена и част от фасадата й да бъде разрушена. Той беше преместен хоризонтално с помощта на голям бял контейнер, закачен за кран. След това Панабиер беше транспортиран със специална линейка.

Над 50 души бяха мобилизирани от вторник сутринта за необичайната акция. Сред тях фигурираха представители на полицията, на медицинските служби и на пожарната.

53-годишният Панабиер ще бъде хоспитализиран първоначално в болнично заведение в гр. Монпелие, след което ще бъде приет в специализирано заведение за рехабилитация. Когато човек е бил обездвижен в период от две до пет години, съществува голям риск от циркулаторна декомпенсация и от тромбоза, припомнят специалисти.