Българка обиколи света на мотор и стана първата жена, прекосила повече от 70 държави на 5 континента.

В момента Виолета Иванова отново си е у дома. "Мечтите наистина са за това - да бъдат сбъдвани! Не просто да съществуват в нашите глави. "Трябва да си смел достатъчно и едновременно с това да има здравословната доза страх", споделя тя пред bTV.

50 000 км през Европа, Азия, Австралия, Южна Америка и Северна Америка - толкова изминава Виолета на две гуми за 9 месеца.

Обикаля света със своя "Харли Дейвидсън". "Дебелият Боб на име Борис - бяхме заедно по пътищата 9 месеца", казва Виолета. 

В Съединените щати българката се запознава и с внучката на Харли Дейвидсън - Карън. "Тя самата ми сподели ,че много ми завижда - нещо, което мен ме шокира", споделя Вили.

Проливни дъждове, горски пожари, изгубен багаж са само част от приключенията, срещу които смелата мотористка се изправя. Завинаги ще запомни среща с непознат, който ѝ подарява сребърно бижу.

"Той каза - това нещо беше на майка ми, която почина и аз много искам да го вземеш с теб и по този начин майка ми да види малко свят. Видях сълзите в очите му и разбрах, че това за него означава страшно много", разказва Виолета.

С мотора си тя постига световен рекорд, но смята, че не това е най-важното.

"Тази обиколка на света ми показа, че е пълен с добри хора и това ме накара и аз да бъда по-добър човек", казва Вили.

Премеждията ѝ в Индия вдъхновяват българката да напише първата си книга "С милостта на Кали". А скоро планира да кара своя мотор и в Африка.