Полицията в испанската столица Мадрид задържа мъж, снимал под полите на поне 550 жени. Арестът му идва след продължително разследване, което полицията започнала, след като попаднала на порнографски уебсайт, който съдържа някои от неговите видеоклипове.

53-годишният колумбиец започнал да снима под полите на жените миналата година и оттогава е качил 283 видеоклипа в порносайтове, които са натрупали милиони гледания. На някои от жените се виждат и лицата им. Повечето от 555-те жертви на мъжа, някои от които са непълнолетни, били заснети в мадридското метро, съобщиха от испанската полиция, цитирани от Би Би Си и Ню Йорк таймс.

За целта извършителят използвал камерата на мобилен телефон, скрит в раница. В някои случаи той заговарял жертвата, за да получи по-добър изглед под полата ѝ. Понякога мъжът снимал жени и в супермаркети.

Той е търсил жертви ежедневно и "натрапчиво", според полицията, като веднъж заснел 29 жени за един ден.

Полицаите започнали да следят публикуването на видеоклиповете и открили мъжа. Вътрешното министерство разпространи запис чрез профила си в Туитър, на който се вижда ареста на мъжа, който бил задържан докато снимал под полата на жена в метрото.