Кино на открито в двора на "Гьоте институт" в София ще има от днес. В задния двор на института под лятното небе публиката ще има възможност да гледа внимателно селектирани филми и да се срещне с актуални теми от немското игрално и документално кино.

Поредицата от прожекции на открито ще започне с лентата "Тъмен свят" (2013). Филмът-мозайка преплита няколко на пръв поглед несвързани истории, които ще отстъпят място на натрапчиви наблюдения за германската идентичност. Подсладени с топлина и смях, те ще създадат една тъмно-хумористична съвременна приказка.

Прожекцията започва след залез слънце, около 21 часа, като от 19 часа със сетове на живо ще подгреят диджеите Funktool и Flying Datzman. Преди следващите прожекции, организаторите предвиждат да направят литературни четения и други изненади.

Инициативата на "Гьоте институт", която ще представи някои от по-интересните съвременни игрални и документални филми от Германия, ще продължи до септември.

Входът за всички прожекции на "Кино в двора" е свободен. От съображения за сигурност събитието е с органичен достъп (30 места) и е необходима предварителна регистрация тук.