Започна ремонт на участък от булевард "България" в София. Този път ще се подменя настилката от бул. "Черни връх" до бул. "Гешов". Сериозна реорганизация на движението е предвидена, така че на де се образуват тапи. Променя се и движението на някои линии на градския транспорт.

"Фрезова се част от настилката, предстои поставянето на специална мрежа за укрепването на пътното платно, след това поставяне на износващ слой за изключително тежко движение, каквото е по този булевард", обясни зам.-кметът Дончо Барбалов пред bTV.

По думите му към края на седмицата изцяло ще бъде затворено Южното платно, като движението ще се извършва двупосочно в Северното, за да може да се приключи изцяло с ремонта в тази част на булеварда.

Около 20 юли ще започне и работа по Северното платно, посочи още Барбалов.

"Движението по булеварда няма да бъде затваряно изцяло. Избрали сме летните месеци за ремонта, за да има минимално натоварване от гледна точка на трафика. Движението на трамваите също няма да се променя. Автобусите с номера 204 и 76 ще запазят маршрута си, но някои от спирките им ще бъдат променени", обясни още зам.-кметът.

2,7 млн. лв е бюджетът на ремонта, а обещанията на общината са до 15 септември ремонтът да приключи.